čtvrtek 21. října 2010

La la la...

Včera jsem měla krásný den. 

Jela jsem do centra, zařídit si kartičku do Národní knihovny a u té příležitosti si koupit brašnu na foťák. Poslední dobou je extra příjemné počasí - vypadá to, že mùa thu - podzim - konečně dorazil. Fouká příjmený větřík a venku je ideálních 28 stupňů. Natáhla jsem dlouhé kalhoty - přeci nechci ofouknout - a vyrazila na autobusouvou zastávku. A tu se stal zázrak č.1. Autobus, který jsem dobíhala zastavil, otevřel dveře a byl poloprázdný. Dalo by se možná tvrdit o trojnásobném zázraku, neboť se tu ani jedno nestává příliš často :-).

Dojela jsem k jezeru, kde se konala velká svatební fashion/foto šou, protože jakmile vysvitne slunce (což se koneckonců taky zas tak často nestává) se budoucí novomanželé shromáždí i s davy vizážistů, osvětlovačů a fotografů u jezera a pokouší se zachytit hluboké pohledy a lásku skrze jumbo jambo objetivy.


Knihovnu jsem stihla těsně před 3 hodinovou polední pauzou (tj. v 11) a nadšená z několika úspěchů v jednom dni jsem se rozhodla, že bych si zasloužila odměnit se něčím maličkým z mého oblíbeného Sun Shopu. Dala jsem si talíř závitků za přijatelnou cenu a vydala se k jezeru na tašky.

S proodavačkou jsem sehrála jednu z dalších smlouvacích etud (odcházení, neodcházení, tolik peněz za tak malou zašku?? a ani ta barva neni nic moc etc.) a pomalu vyrazila srkze Moon shop a knihkupectví na Tràng Tiền domů na bus. A v tom zázrak č. 2. Znovu jsem nečekala, ale dobíhala autobus a ten znovu zastavil a znovu byl poloprázdný. No není tohle prostě super den?

Odpoledne jsem volala na inzerát nabízející dům v naší ulici, na který jsme se šli podzěji podívat. 

Sammy je skeptik trošku, protože dům nebyl zatím vybavený, ale brzo bude a pak by to mohlo být velice pěkné bydlo za prima cenu. Přemýšlíme o pronájmu celého domu abysme se vyhnuli zbytečného pronikání landlordů, kteří bydlí v sousedním domě. Všeho moc škodí. No uvidíme :-)

Konečně by to znamenalo mít normální inernet, nemuset hnít va Café Moc - ne že bych to tady neměla ráda... uploadovat fotky a moci se plně zabydlovat  :-)

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Ahoj Martí,
prima články, moc hezky se to čte. Zdá se, že tam máte krásný podzim. No ostatně my tady taky: 4st., střídavě zataženo a ráno dokonce padalo něco, co se velmi podobalo sněhu :D.
Foto šou vypadá docela profesionálně, to je místní klasika všech budoucích manželů? Jinak domeček vám moc přeju, ať to vyjde, držím palce. A hlavně se těším na spoustu fotek. Pozdravuj Sammyho a mějte se moc fajn.

Dita
P.S.Pravidelně ti sem chodím krmit rybičky.

160cm řekl(a)...

:-) diky! Fotky budou... a dum taky. jen nevim kterej presne no. Musim neco najit. Jinak foto sou je standar. Dela se to casto dokonce jeste pred svatbou aby se to tam pak mohlo vystavovat a tak. Legrace je, ze je cely jezero uplne obsypany.

160cm řekl(a)...

Jinak rybicky mi hezky krm .-) nemam tady porad pocitadlo a nejak se mi ho sem nedari nacpat. Jednou jssme si ho dokonce zkopirovala od bary ale i s lidma napocitanejma no.. takze nevim jestli to nekdo vubec cte :-)

Unknown řekl(a)...

čtu, čtu jen piš! :)