středa 17. listopadu 2010

Kichi Kichi aneb čtvrt století a zrovna v Hanoji...

Už je to tak. Je mi čtvrt století! Žádné závratné změny jsem nezaznamela, tak předpokládám, že se nic nemění a že pořád vypadám na 18 :-) Možná... doufám.

Zatímco minule jsem je oslavili v podniku Highway 4, letos jsem usoudila, že je to ideální příležitost vyzkoušet tuším že singapurský podnik Kichi Kichi. Jedná se něco jako hot pot bar, kde na pásu  projíždějí nejrůznější ingredience a hlavní kouzlo spočívá  v tom, že má každý svůj vlastní mini hot pot a ten si ochucuje, jak se mu zachce. Další kouzlo spočívá v neomezené konzumaci za 129 000 VND (cca 129 kaček).  

Po prvotních obtížích - zácpě a zavřené bráně univerzitního areálu (kdo by proboha byl v 6 večer ještě ve škole???), kterou jsme všichni obratně přelezli, že se spolupřelézajícím Vietnamským studentům valily kukadla z důlků, jsme dorazili do ulice Pham Ngoc Thach, kde se nachází jedna z poboček Kichi Kichi. Chvilka čekání se vyplatila a my byli usazeni na možná nejlepší místa  v celé restauraci tzn. jen 2 židle od kuchyně, odkud vyjíždí pás a je pořádně napěchovaný (není tam totiž nikdo, kdo by vyžral všechny krevety atp.). 

Na výběr je hned několik základů, my vyžkoušeli thajský, houbový a čínský a pak už si člověk jednoduše přidává, na co má chuť. Já si dala thajskou vodičku, která byla výtečná. 

Asi po dvou hodiných jsme se vypravili domů, kde mě ještě čekalo překvápko v podobě super šlehačkového vietnamského dortu. O ten jsme se rozdělili s kamarády a pak už se jen dovalili do pelíšků.

Taky jsem začala chodit na frncouzštinu do místního centra francouzské kultury L'Espace, ze které mám šílenou radost.

1. Kurz sál jen 1 500 000 a je rozhodně chat luong cao (vysoce kvalitní :-) 

2. Ve třídě jen nás jen asi 10

3. Všichni mluví jen vietnamsky a francouzsky, z čehož se mi sem tam točí hlava kolem.

Je to velká legrace a aspoň mám možnost poznat někoho, kdo se mnou nechce mluvit anglicky :-) Dneska mám další hodinu, tak se nato musím kouknout, protože se mi nějakým zázrakem podařilo dostat se do relativně vysoké úrovně, takže to není úplná brnkačka... no to mě baví ještě víc. AAaaaaaaa!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Všechno nejlepší a hodně zdaru ve všem! MiJi

160cm řekl(a)...

Dekujeme!