pondělí 8. října 2012

Rozinky a mandle

Tak to je nás pokojík jako ze škatulky. ANO! Máme okno! A ANO vidíme strom! Fotka je hnusná, ale to teď není tak úpně důležitý. Internety pořád nic. Zítra je jdeme řešit. Again... Monkáčský interwby prostě nefrčej.

V noci jsme tu měly krysí poplach č.1, ale pravděpodobně byl falešný.

Pro Ladu: Dnes proběhlo setkání s Mr. Vingem :-D Dělal, že nás nezná, ale pak se nějak rozvzpomenul či co...??? a s úsměvem nám sdělil, že nemůžeme studovat na Ústavu historie, ale musíme chodit na B7bis na vietnamštinu. Jsme teda ceý žhavý, kam nás James Dean thầy Chính přiřadí. Viva la trình độ A..B?... Hlavně nezapomenout koupit ty sušenky, aby z toho aspoň něco bylo!


Některé zastávky jsou oproti našemu minulému pobytu super upgradované. Byly tu totiž nainstalovány LED svítící panely oznamující ne čas, ale vzdálennost jednotlivých xe buýtů od zastávky! Zatím jsme viděly jen jednu, ale třeba se to rozšíří. Popravdě jsem nikdy nepochopila k čemu to je, protože tím konkrétním  busem člověk jet tak jako tak musí - teda alespoň tady. Leda, že by chtěli kádři vyjít vztříc účastníkům hormadné dopravy tím, že jim sdělí, kolik času  - resp. jak daleko - mají na uhasení žízně v místním giải khátu - občerstvovně.

Ve Vietnamu jsou v autobusech vždycky dva obsluhovači. Jeden řidič a druhý lísky prodávající a všechny konstatně buzerující muž. Jelikož ten druhý neustále všechny prudí, aby se co nejvíc namáčkli do zadní části autobusu, protože jen tak se tam vejde ne 50 ale 200 lidí, mazala dnes jedna  slečna ve 21čce rychle do zadní části. V té rychlosti si ale asi neuvědomila, že si nekoupila lístek (od října zdražil ze 3 na 5 kč). Lístkový pán na ni spustil přes celý bus, zavolal si ji k sobě dopředu a přede všemi ji dal asi 3 min monologovou čočku o tom, že takovýmhle chováním negativně ovlivňuje všechny Vietnamce (pravděpodobně si myslel, že nás už to ovlivnit nemůže nebo co :-) a v podstatě tím ničí celou společnost. No, chudák šestnáctka s culíkem...


Urban gardening se začíná prosazovat nejen v Holešovicích a Kokoze, ale i na jedné z nejrušnějších ulic Hanoje Đại Cồ Việt. Zeleninka z takové zahrádky bude asi mňamka  a rozhodně an toàn - bezpečný. To je slovíčko, které se momentálně asi nejvíc používá v souvislosti s potravinami.


Ladušák! Tohle je ten kdysi zelenej hnus, kterej zakázali postavit, protože byl moc vysokej. Tak takhle to vypadá teď. Pořád to teda neni hotový a nikdo tam nebydlí, ale krásný to je. To zase jo.

Bára právě úplně šílí kvůli nesynchrovanizovanejm účtům picasy a google acc., který nemůže zaboha sesynchronizovat, protože jí vzájmeně vždycky odlhásí z jednoho účtu účet druhý. To znamená, že nemůže uploadovat žádný fotky. No jo. Život neni asi peříčko nebo co.

3 komentáře:

blabiq řekl(a)...

:)) no to je vtipny, takže už si vás nepamatoval, to je jasný, studuje tam totiž tisíce západních hezkejch holek:)..no výhoda je, že nemusíte jezdit na Nguyen Trai..To jsem zvědavá, kam vás přidělej na vietnamštinu..snad trinh do C, ale to je asi prehnanej optimismus.. ten pokoj vypada hrozne pekne, nojo, to je protoze tam je to okno! A asi tam ráno nebouchaj ani kastroly:)
Ministerstvo dopravy se vyznamenalo s elektronizací!
A cože, ten dům, prostě nádhera, kdo by neocenil, že na Dai Co Vietu bude trocha stínu..víc než dvacet pater, to musel bejt tučnej obnos..

160cm řekl(a)...

No... to teda musel bejt. Ráno sice nebouchaj kastroly, ale myšáci hrajou od 7 basket jak o život :-D A jídlo tu smrdí taky, ale je fakt, že o něco míň. Budeme prej psát test! Rozřařovací!!! Thay Chinh tu asi uz neni a ani Co Yen!!!

Anonymní řekl(a)...

Ciste nahodou me Vietnam moc zajima a chci se zeptat, jak jste se k tomu vubec dostaly? :-)