pondělí 7. ledna 2013

Delegace z văn phòngu

Dneska ráno k nám do 3. patra zavítala delegace z văn phòngu - kanceláře managementu kolejí. Tři muži, kterým s Bubou říkáme Myšáci. Bušili na dveře - já zrovna vylezla z koupelny a seděla pod peřinou bez kalhot, když Buba otevřela dveře. No docela komická situace, protože jsem logicky nemohla vstát a nějak se s nima začít normálně bavit. Tak na mě jako kejvali hlavama ze vzdálennosti 2 m a já na ně kejvala z  postele. Pak jsem se teda nasoukala do teplačků pod tou peřinou :-) a řešila s Bubou a Myšákama problém.

Celý problém spočívá v tom, že, ačkoli jsme oficiálně žádali, aby naše stáž - 4 měsíční - začínala měsícem říjen, v oficiálních lejstrech se píše, že začíná v září (škola začala až v půlce října :-). My ale dorazily do VN v říjnu a víza - protože jsme dostaly 4 měsíční stupendium - nám platí do poloviny února. 

Pode Myšáčích úsudků by se ale délka víz měla shodovat s jejich quyết địnhem - rozhodnutím (btw ve styku s autoritou naprosto nezbytné slovíčko), což se v našem případě neshoduje.

Myšáci nás totiž přišli vyhodit z koleje (pobyt začal v září - končí v prosinci - podle jejich dokumentů). Z těch dat byli ale tak zmatení, že ač počítali články prstů odpředu dozadu jak chtěli, nic rozumného jim z toho prostě nevycházelo :-D. Nevěřícně koukali na pasy a .. zkrátka jim to nesedělo. Mermomocí nám chtěli  vysvětlit, že 4 měsíce od října skončily v prosinci !!! a tedy - podle quyết địnhe - tu už nemáme ale být! Bára s nima počítala na prstech a prostě ji nepřesvědčili :-D.

Byli z toho tak paf (že jim to nesedí), že se odebrali do kanclíku s tím, že to ještě teda přezkoumají.

To je ale psina tyhle počty!

A to jsme se jim tak úplně nezmínily o tom, že jsme zažádaly o prodloužení pobytu - z toho by se jim škebličky už asi nadobro zavařily!

Zítra se nám snad podaří okopírovat nový quyết định z fakulty a hodíme jim ho tam, aby si s tim nemuseli lámat hlavy.



Žádné komentáře: