neděle 7. září 2008

Už ne tak zmateční Hanoj

Ne snad že by se hanoj přes noc nějak změnila, jen asi Ráno moudřejší večera :-) a nebo možná už opadl šok.

I přes moje protesty vůči brzkému vstávání jsme se vykodrcali z koleje v 9 hodin ráno a s chutí (ja teda téměř bez chuti) jsme chtěli vyrazit do města koupit nějaké potraviny a SIM karty.. I když nás malinko překvapil první monzunový déšť spolu s 20 čísly vody na ulicích, vydali jsme se hledat obchod. Ne že by jich snad v okolí bylo pomálu, ale sortiment jaksi nevyhovoval našim požadavkům po lžících, kolíčkách, mopu, savu jídlu (aspoň něčemu balenému když jsme tady ten první den...).

Bla bla bla..

Sice jsem původně chtěla psát o tom, jak se mi tady začíná dost líbít a popsat Vám pár romantických výjevů z hanojských ulic, nicméně jsem okolnostmi (zoufalou a nevěřící Ladou (mojí spolubydlící, pro ty, kteří onevědí)) dohnaná k popisu momentální situace :-)

Naše první setkání s cenzurou ve Vietnamu! Tak to z nás asi nikdo nečekal. A co se stalo? Ladě byl jednoduše zablokován BLOG na googlu. Zjevně proto, že se jmenoval Vietnam On Air :-D takže momentálně sedí proti mně na posteli a nevěřícně kroutí hlavou..

Jojo.. Vietnam je přeci jen zmateční země :-D

Add dnešek: Včerejší a ještě dopolední deprese snad pominula a doufám, že se už v plné síle jen tak nevrátí. Pořád mě překvapuje, že vůbec přišla, ale tím si asi musí projít každý, kdo tu není na dovolené a dojde mu, že tady bude muset půl roku žít. Najednou se ale člověku ten ruch začne tak trochu líbít a dokonce i všudypřítomný smrad se celkem změní. Ten pocit je hrozně zvláštní.

Dnes jsme toho poznali dost. Spláchnul nás první déšť, viděli SUPERsupermarket, kam je tak nějaký Vietnamec nevkročí, protože oplývá výhradně západním sortimentem a hlavně stejnými cemami jako v Evropě. Úspěšně jsme zvládli přecházení silnic, které spočívá v tom, že se člověk pomalu vrhne do moře motorek a nechá se jím volně obtékat. Zjistili jsme, že se vyplatí posíla SMS z vietnamských simkaret a taky, že se vyplatí smlouvat a hlavně že to umíme :-)

Z koupeného ovoce jsme si udělali fruit party na pavlači na koleji a spláchli ji Tiger bierem, který jsme přijali od našich vietnamských spolubydlících.

Asi se nám tady začíná líbit...


6 komentářů:

jezikk řekl(a)...

A kdy si půjčíš nějakýho mopeda?...:-D

160cm řekl(a)...

No nevim.. videla bych to spis na autobus :-)

Martin řekl(a)...

Jako pujcit si autobus? Bych radsi zvolil nejakej offroad :)

jezikk řekl(a)...

by mě docela zajímalo jak tam vypadá nějaké MHD...

Anonymní řekl(a)...

Jaroušek prý čekal, že tam budou nejaké hliněné silnice...Z videa to vypadá, že jsou v Hanoji lepší silnice než v Praze ;)

pa, J+L

160cm řekl(a)...

:-) no jako.. lepsi silnice ehm... no ani ne :-) nafotkach vsechno vypada na fotkach uplne jinak a hlavneprsote neni nic citit, coz dojem znacne dokresluje. je to legrace.