sobota 2. října 2010

Co týden dal a vzal...

Za pár posledních dní, co jsou nebyla na internetech se lecos změnilo. Zařídíliy jsme si školu. Samy. A dokonce se nám podařilo kontaktovat se s ústavem Vietnamistiky a vypadá to, že budeme moci studovat i tam a zadarmo. Taky jsme si konečně po dlouhém naléhání a ustavičném cpaní dánských sušenek a váziček zn. Bohemia Crystal vymohly náhled do studijního programu religionistiky a filozofie a našly několik prima přednášek. O pár dalších nám profesorka Hanh řekla, že teda ještě nezačaly a že se ale někdy učit budou (podotýkám, že je měsíc po začítku semestru :-)

Dostala jsem nový stůl i novou polici a žádné další bobečky na stole nemám. Jen pod postelí jich jsou mraky.

V Hanoji začaly oslavy ku 1000 letému výročí jejího založení a škola organizuje něco jako pochod národů, kterého se budeme účastnit. Bohužel nemáme kroje.. to byl manažer koleje velice zklamaný. Myslím, že zvlášť takový domažlický by se mu moc líbil.

Včera jsme si poprvé vyrazily do města s plánovaným pozdním návratem. Kolem areálu sice jsou ploty - vysoké a brány, ale nikdy je nikdo nezavírá. Kolem 1 hodiny ráno jsme dorazili k bráně, u které stála celá skupina Kubánců na jehlových podpatcích (zjevně prosalzovali noc v Dagonfly) a společně jsme tedy přelézali ploty. Vrátní jen seděli v kukaních a podivně se šklabili. Prý se to stalo poprvé za 2 roky. Řekla bych, že se místní kádři a dobrovolnické výbory snaží mít vše v  porádku a poklidu, když je přeci to výročí Hanoje.

Dokonce to vypadá, že budeme mít i studentské průkazy. Ačkoli se pan Vinh pěkně cukal, vázička s nálepkou Bohemia Crystal v tmavomodré krabici a my v pařící se v dlouhých kalhotách a košilích zapnutých až ke krku ho k jisté aktivitě přeci jen nutí. Už jen donést dalších 8 fotografií (co s nima asi dělaj??? Jediné rozumné vysvětlení je, že si je zakládají do albíčka Co gai Sec/Tay :-) a studenstý průkaz je na světě.

Jinak jsem trochu nemocná - klimatizace je hnus. Koupila jsem si svojí první roušku - aspoň nebudu muset pořád čmuchat ty smrady a smogy na ulici Nguyen Trai a začala nakupovat knížky. Mimoto jsem si pořídila mikinu pod zadek maminko na zimu zn. večery bývají chladné.

Fotky pořád nic. Když v pokoji zapnu počítač mám pocit, že se rozteče a exploduje.. takže fotky budou pak... potom...

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

kolik vazicek sebou mas?)

160cm řekl(a)...

ještě mi zbývají dva křištálové zvonečky, těžítko a nejaký cetky pro ženy něžná pohlaví :-) Co ty?? jak je? Prší??

Anonymní řekl(a)...

to vas naucili na ty hodine uplaceni, jak si rikala)). Ted snad dva dny neprselo pokud se nepletu. Po case si na to zvyknes a prestavas se schovavat a proste jdes. Jinak dobry, ale lhal bych, kdybych psal, ze je to nejlepsi cast mojeho dosavadniho zivota))

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Marti,
poctive ctu, nenunudite se koukam :D Doufam ze tvuj drahej uz dovalil tu svoji hubenou sexy prdel a ze se mate fajn. Zacina se mi blizit 1/4 stoleti...je to divnej pocit. posli mi adresu, poslu ti pohled
Max

Anonymní řekl(a)...

zkouška maminka