čtvrtek 23. prosince 2010

Bydlime!!! (skoro)

Uz jsem zase nejaky cas nepsala. Mozna zato muze stala absence interentoveho pripojeni v nasem pokoji, ale spis si mylsim, ze se v posledni dobe nedelo nic zasadniho, o cem bych se mela delit se vsemi bliznimi.

Zato dnes a vcera!! Poprve jsem se vypravila do centra na motorce. Vsechno probihalo vesmes hladce az na zpatecni cestu, tvrdnuti v neprijemne hanojske zacpe, popjizdeni... taky mi konecne doslo, ze nemuzu brzdit nohama kdyz pridavam plyn (nevim, kde se tenhle pocit v lidech bere).

... tak tohle jsem napsala daaaavno s predstavou, ze prispevek dopisu a publikuju. No nejak k tomu nedoslo.
Mame Vanoce a to znamena, ze se Hanoj prevlekla do "svatecniho" havu a vsude na plny koule vyrvava hitovka Happy New year od Abby. Jak se sem Abba vlastne dostala, je mi vskutku zahadou. Vypada to skoro tak, ze Vietnamce chyta vanocni silenstvi vic nez kohokoli jineho. Je co slavit, tak uz to tak bude. Vsichni jsou v ulicich, prodavaci nacpanych chlebicku a "kebabu" se vari v Santa Clausovych kostymech. Zkratka ten fousaty pan od Coca Coly se sobim sprezenim se dostane fakt vsude. Ackoli je pravda, ze mezi detmi z expatske komunity panuji jiste pochybnosti, zdeseni a nejsitota, zda-li Santa dorazi, nebot ve vietnamskych domech chybi komin... Vanoce se mimojine taky odrazili na cenach parkovist tzn. z 5 000 na 10 000 Vnd. :-)
Dneska jdeme s Terezou a Ethanem na smezeny syr a zitra se stehujeme, protoze jsme konecne nasli prima byt. Jedna se o pokoj a mini kuchyn s predsini, koupelnou a balkonem. Navic mame vlastni vchod, tudiz nemusime prolezat obyvak domacich a byti tak potencialne kontrolovani, coz je velice prijemne. Jakmile se prestahujeme, tak udelam par fotek a pomoci funkcniho interwebu se je pokusim uploadovat. V bytecku bohuzel neni televize, takze porad zvazuje jeji zakoupeni, protoze po opusteni naseho pokoje/kuchyne com binh dan se mi bude styskat po prozpevujicich si kucharich.

Dneska je v Hanoji krasne pocasi, sviti slunicko a fouka prijemny vetrik. Dokonce i modre nebe se ukazlovalo nezvykle dlouho!

... tak... dneska je uz 25.12. a zase jsem ten prispevek nejak vcera nestihla dokoncit. Vecere byla prima a masivni (smazak a dokonce i rizek byl) a cesta domu silena, pac se Sammy rozhodl povietnamstit se tim, ze bude troubit 60/60/24/7 tzn. bez prestani. Nikoho to samozrejme nezaskocilo, jen ja se rehtala celou cestu.

1. najem je zaplacen a zitra probehne finalni stehovani, takze koncecne vyzkousime internetove pripojeni.

Skypu zdar a vesele Vanoce vsem!


Žádné komentáře: