čtvrtek 6. ledna 2011

Psani z Tay Nguyen

Tak pisu z Centralni vrchoviny, konkretne z Buon Ma Thuot - hlavniho mesta provicnie Dak Lak. Ackoliv jsme puvodne chteli stravit vice casu v okoli mesta Kon Tum, po dvounasobnem pomerne ne prilis prijemnem zastaveni misni policii (o tom napisu ale asi az z domova) jsme se rozhodli vypravit se o neco dale. Nicmene musim napsat, ze krajina a okoli Kontumu bude pravdepodobne highlatem celeho vyletu a hodne nas mrzi, ze jsme museli trosku narychlo odjet.

Jeste pred prijezdem na Tay Nguyen jsme si udelali vylet do Hoi An, pravdepodobne mestecka s nejlepsi kuchyni ve Vietnamu vubec (take lide na trzisti jsou nesrovnatelne milejsi nez trzistni babz v Hanoji - bohuzel).

Zitra pravdepodobne pojedeme na vylet do Narodniho parku Yok Don a pak na vodopady a mozna i nejake ty mensinacke vesnice. Museli jsme si opatrit povoleni - ktere nam samozrejme umoznuje cestu jen do "hezkych a proverenych" vesnic. No co se da delat. Pry za zadnych okolnosti nesmime sjizdet z cest :-) No jo... Takze je taky dost mozne, ze se na vsechny oficialni vesnice proste a jednoduse vybodneme a zamerime se spis na prirodni pamatky.

Mistni kava je vynikajici a pocasi vice nez prijemne.

Dalsi zastavkou bude asi mestecko s leprosariem a udajne hezkymi plazemi Quy Nhon.

Paaaaaa M.

Žádné komentáře: