čtvrtek 3. ledna 2013

Ráno...

Tak jsme dneska ráno vstaly v 7:30 a na 8.00 vyrazily do školy. Venku je super hnusně, celých 14 stupňů a k tomu pěknej ranní phùn - déšť jako když na člověka stříká sprej. 

Ve škole nikdo nebyl a naše třída byla zavřená. A tak jsme čekaly a čekaly. Thầy Chính se na nás culil z kukaně ochranky a navrhoval nám "individuální" hodiny s ním, když naše učitelka ještě nepřišla. Po 15 minutách dorazil Kim a tak jsme si povídali a zase čekali.

Má rád Jamese Bonda. Viděl Skyfall (my ho ještě neviděly) a něco mu prej přišlo fakt dobrý a něco fakt děsný. Na mojí otázku je-li špijón se uculoval a lehce zavrtěl hlavou = Určitě je!!!

Asi po třičtvrtě hodině přišla sekretářka, že se nemůže s naší učitelkou spojit a že teda máme jít domů.Yes! 

Po cestě jsem si koupila lepkavou rejži se sušeným vepřovým zrovna když přišla prudit "ochranka". Zas tam pobíhal ten malej zmetek z Ngo 40. Mával vobuškem, pištěl na píšťalku a buzeroval. Mor je to tyhle lidovo miliční vochranky!

Naštěstí se už ale paní vrátily na svá původní místa a máme tedy opět co jíst. Asi před měsícem totiž vyměnili policejního prezidenta / vrchního velitele hanojské policie a ten začal dělat dusno - čistil ulice (už přes dva roky se oficálně nesmí na ulicích nic prodávat). Pak se asi nějak vyjasnily ceny :-) a ženský jsou zase zpátky, kde maj být.

Naše oblíbená banhmíčková (bagetková) paní se změnila v křupkovou paní (nejen že začala sezóna opékání všelijakých hlíz a kukuřic, ale zjevně i křupky jsou výhradně zimní pokrm)


Po návratu domů mi spadla termoska (nová!!!) a vmáčklo se mi od ní víčko dovnitř. To by se jeden vztek!

Takže dneska doma a odpo do knihovny.

Žádné komentáře: